CONCERT AGENDA

  PASSIECONCERT

  In 2018 heeft O.B.K. een kerstverhalenconcert gegeven in de Bergkerk te Amersfoort samen met acteur en verhalenverteller Marius Gosschalk. De samenwerking smaakte naar meer en zo ontstond het idee om in de week voor Pasen met hetzelfde format een passieconcert te geven. Veel mensen gaan in de weken voor Pasen naar uitvoeringen van de Matteüs-Passion. Maar wij stellen in het concert het verhaal van Job centraal: een Job Passion. Het idee is afkomstig van de solo-theatervoorstelling ‘Job’ van de in 2009 overleden acteur Henk van Ulsen, waarmee hij in de jaren tachtig en negentig volle zalen trok. Op YouTube is de voorstelling ‘Job op Schokland’ nog terug te kijken.

  Het verhaal
  De joodse Salamon Zeitscheck was een eenvoudige kleermaker van voor de Tweede Wereldoorlog én een denker. Na de oorlog overdenkt hij zijn leed en vooral waarom hem dit allemaal is overkomen. Zijn gezin is niet teruggekomen uit de kampen en zijn familie is uitgedund. In zijn brieven richt hij zich tot Job. Ook het leven van Job was – zo vertelt het verhaal – een lange lijdensweg, buiten eigen schuld. Wat een willekeurig onrecht is hem aangedaan. Het ‘lot’ heeft zijn leven zwaar getroffen. In drie indrukwekkende brieven overdenkt hij wat hem is overkomen, beschrijft hij zijn klacht en zijn aanklacht en roept hij om rechtvaardigheid. Uiteindelijk ontdekt hij een weg om verder te kunnen. Drie rode rozen is alles wat hem rest. Het zijn ontroerende brieven afkomstig uit het beroemde boekje ‘Drie rode rozen’ van Abel Herzberg. Tijdens het concert staan deze brieven centraal. Bij de brieven hoort u muziek die de teksten omlijsten en versterken. Marius Gosschalk zal de brieven als acteur lezen en uitspelen. Het verhaal eindigt met drie rode rozen als symbool voor ‘geloof, hoop en liefde’.

  Het vertelconcert vindt plaats op zondagmiddag 2 april om 15.30 uur in de Bergkerk te Amersfoort, Dr. Abraham Kuyperlaan 2.
  Kaarten: € 18,50
  J
  ongeren t/m 18 jaar en studenten € 10,00
  www.ticketkantoor.nl/shop/drieroderozen

  O.B.K. KLASSIEK

  ZATERDAG 2 JULI
  afwisselend repertoire
  Oosterkerk, Zeist

  CONCOURS

  ZATERDAG 11 NOVEMBER
  Concertconcours/Concertfestival in Schouwburg De Meerse, Hoofddorp

  o.l.v. Ghislain Bellefroid

  37e NIEUWJAARSCONCERT

  ZATERDAG JANUARI 2024
  tevens afscheidsconcert dirigent Arnold Span
  Theater Figi, Zeist

  1999-2023 © O.B.K. Zeist | design: Manschot Grafimedia