Nieuwsbrief maart 2022

Welkom

Dit is de vierde nieuwsbrief van O.B.K. Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van muzikale activiteiten en belangrijke ontwikkelingen van onze vereniging. In deze editie vindt u onder andere informatie over ons voorjaarsconcert op 9 april en het Figi-concert op 11 juni.

Zaterdagavond 9 april geven wij een concert in de Noorderlichtkerk in Zeist. Naast het gehele orkest kunt u ook luisteren naar ensembles en solisten. Het belooft een afwisselend programma te worden, dus reden genoeg om te komen luisteren!
Op het programma staan onder andere Lord of the Rings in een arangement van Paul Lavender, de eerste twee delen van het klarinetconcert van Philip Sparks, Viktor’s Tale van John Williams en Serenade van Derek Bourgeois.

Het concert vindt plaats in de Noorderlichtkerk, Bergweg 92b te Zeist. Het concert begint om 20:00 uur, maar de kerk opent haar deuren al om 19:30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (betalen met pin of contant), inclusief koffie of thee vooraf. Jongeren t/m 24 jaar krijgen gratis toegang. U kunt kaarten reserveren op onze homepage.

In deze twee filmpjes vertellen Kep de Groot en Maaike Oosterman over de solo die zij met het orkest op 9 april ten gehore gaan brengen.

Zo heeft de Boskapel een grote zolder… je raadt het al, dus ook veel spullen: van bingo-apparaat tot een defecte contrabas. Geheel in het kader van duurzaamheid hebben we de spullen op Marktplaats gezet en daarmee nog een mooi zakcentje verdiend voor de renovatie van de Boskapel. Hier volgen een paar van de vele verhaaltjes rond de verkopen.

Wat ligt er bij u in de vriezer? Waarschijnlijk: brood, frikandellen, ijsjes en een verzameling van restjes die nog wel een keer op gaan, maar uiteindelijk toch tijdens de voorjaarsschoonmaak worden weggegooid. De koper van de oude vriezer die op zolder stond had wel iets heel speciaals om in te vriezen, namelijk de kat van de buren. Het arme beestje was overleden tijdens de vakantie van de buren. Om de eigenaren van de kat gelegenheid te geven voor een waardig afscheid, wilde de buurman de kat invriezen, maar niet in zijn eigen vriezer. De vriezer is niet mee begraven, maar zou na de begrafenis weer op Marktplaats worden verkocht. Vandaar deze gratis tip van uw Marktplaatsverkoper: koopt u een vriezer via marktplaats, vraag dan even wat erin gelegen heeft!

Zet ‘vintage’ in de titel van de advertentie en je kan er 15% meer voor vragen en twee keer zo snel verkopen. Dit geldt voor meubels en kleding, maar helaas niet voor klarinetten. Het was dan ook een uitdaging om 13 ‘vintage’ klarinetten aan de man te krijgen. Uiteindelijk is het dan toch gelukt en zijn ze niet als brandhout geëindigd tijdens het stookseizoen (met de huidige gasprijzen). Een groot gedeelte van de klarinetten is gekocht door een man die de klarinetten naar familie in Turkije verscheept. Daar deelt hij ze uit aan straatmuzikanten. Mocht je op vakantie in Turkije een bandje tegenkomen, dan is er grote kans dat de klarinettist op een vintage klarinet van O.B.K. speelt.

Ons traditionele Nieuwjaarsconcert moesten wij afgelopen januari helaas cancelen, maar wij nodigen u graag uit voor ons Figiconcert op zaterdagavond 11 juni. Onze soliste is niemand minder dan Willemijn Verkaik. Zij vertolkte de hoofdrol in de bekende musical Wicked. Houd onze concertagenda in de gaten voor verdere informatie over dit concert.

Klik hier voor een uitgebreid interview met Willemijn.

Zaterdag 9 april
Voorjaarsconcert – Noorderlichtkerk Zeist

Zaterdag 11 juni
m.m.v. Willemijn Verkaik / Theater Figi Zeist

Zondag 3 juli
Struinen in de tuinen – Ensembles

Donderdag 1 september
Wijkconcert Vollenhove Zeist

Zaterdag 15 oktober
Sectiedag Boskapel

Zaterdag 7 januari 2023
36e Nieuwjaarsconcert – Theater Figi

April 2023
Passieconcert met een verteller

Vorig jaar mocht O.B.K. de vrijwilligersprijs van de gemeente Zeist in ontvangst nemen. Dit jaar dingen wij mee naar de Nationale Vrijwilligersprijs. Het thema is ‘Teamtrots’ en trots zijn wij! Klik hier om onze inzending te bewonderen. Bekijk onze inzending:
https://www.vrijwilligersprijzen.nl/inzendingen/5178

Volg ons op Facebook, YouTube of Twitter

1999-2024 © O.B.K. Zeist | design: Manschot Grafimedia