Nieuwsbrief december 2021

Dit is de derde nieuwsbrief van O.B.K. Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van muzikale activiteiten en belangrijke ontwikkelingen van onze vereniging. In deze editie vindt u onder andere informatie over ons 115-jarig jubileum en ons concert van 12 september in De Dieptetuin in Zeist.

Op zondagmiddag 12 september gaven wij voor een enthousiast publiek een concert in de Dieptetuin in Zeist. Zowel het orkest als het publiek was coronaproof opgesteld. Vanaf het terras genoten ook de bewoners van Huize Valckenbosch van ons concert. We brachten onder andere de paso doble Consuelo Ciscar (Ferrer Ferra), het virtuose Persis (J.L. Hosay), Monuments of the Netherlands van de Nederlandse componist Louis Andriessen en het bekende Bella Ciao ten gehore. Na afloop dronken wij met onze gasten een goed glas O.B.K.-wijn.

Ter ere van het 115-jarige bestaan van O.B.K. en de heropening van De Boskapel vierden we op 6 november feest. ’s Middags, tijdens de receptie, verwelkomde het bestuur de vaste huurders van de Boskapel, collega’s uit de culturele sector, sponsoren en vertegenwoordigers van de gemeente Zeist. ’s Avonds proostten de leden op het 115-jarig bestaan van O.B.K. en de renovatie van ons verenigingsgebouw. Een financiële bijdrage voor deze renovatie mochten wij recentelijk ontvangen van het Stimuleringsfonds voor Zorg en Welzijn. Daarvoor hartelijk dank!

O.B.K. speelde in zijn lange bestaan al veel marsen, maar kreeg 18 jaar geleden de eer om in 2004 de officiële CD op te mogen nemen t.g.v. de geboorte van Z.K.H. prinses Amalia. Prinses Juliana had er één en koningin Beatrix ook: een eigen mars. Ooit gecomponeerd als huldeblijk en uitgevoerd bij speciale momenten. Componist en ere-dirigent van ons orkest Gert Buitenhuis kreeg de opdracht een mars te schrijven voor de troonopvolgster: prinses Amalia. Deze mars heeft een sprankelende, jonge uitstraling, maar kan toch een leven lang mee en legt tegelijk een duidelijke link met ‘Oranje’. Gert Buitenhuis koos voor een 6/8 maatsoort en laat het trio beginnen met ‘In naam van Oranje doe open de poort’.

Zelfs het tv-programma ‘Boulevard’ kwam naar de Boskapel om opnames te maken.

Nieuw: onze eigen OBKava!

De Eteri Cava Brut is een frisse en harmonieuze, mousserende witte wijn, gemaakt van typische Spaanse druivensoorten als Macabeo en Parellada. Koop deze unieke OBKava voor slechts € 10 per fles!

Al ruim een jaar renoveren wij ons repetitiegebouw ‘De Boskapel’. De volgende fase in dit proces is de vervanging van het sanitair. Wilt u ons steunen, koopt u dan een flesje wijn. Kijk welke wijnen wij voor u in de aanbieding hebben. Op onze site vindt u ook een bestelformulier.

Sinds 16 augustus 2021 zijn de BankGiroloterij en de Vriendenloterij samen gegaan. Dit samengaan is een prachtige kans om mee te spelen met een lot van (voorheen) de Bankgiroloterij op naam van O.B.K. Het levert onze vereniging namelijk iedere maand een prachtig bedrag op en u misschien wel een mooie prijs. Zoals onze trombonist Fred, die binnen zeer korte tijd zelfs vier prijzen in de wacht sleepte, waaronder de filmpremière van ‘Alles op Tafel’.

Nog helemaal geen lot?
Geen probleem, meldt u aan via vriendenloterij.nl en koop een lot op naam van Kon. Harmoniegezelschap O.B.K. Zeist. Voor het op naam van O.B.K. zetten van een lot (van de Bankgiroloterij of de Vriendenloterij) belt u met de klantenservice, 088-0201020. Aan de telefoon wordt u om een Beni-code gevraagd. De code van ons orkest is 3754. Vanaf dat moment speelt u mee voor ons orkest en hopen we voor u op mooie prijzen.

Een nieuw initiatief binnen onze vereniging is de sectiedag. Zaterdag 9 oktober volgden vrijwel alle secties van ons orkest een workshop van een professionele musicus. Zo verbeterde de fluitsectie haar spel onder leiding van Jeanette Landré, fluitiste van het Nederlands Blazersensemble en bezochten de bassisten van O.B.K. tweemaal Perry Hoogendijk, tubaïst van het Concertgebouworkest. Het doel van de workshop was het verbeteren van het samenspel binnen de sectie. Na een gezellige lunch liet iedere sectie iets horen van het ochtendprogramma. Luister naar één van de stukken die de hoornsectie speelde, hier in de uitvoering van ‘German Horn Sound’.

Het Nieuwjaarsconcert is helaas geannuleerd vanwege de coronapandemie. Wij hopen u snel weer te kunnen begroeten. Houd onze concertagenda in de gaten voor actueel nieuws.

Tot slot wensen wij u een fijne kersttijd en ontvangt u een muzikale groet van ons orkest.

Volg ons op Facebook, YouTube of Twitter

1999-2024 © O.B.K. Zeist | design: Manschot Grafimedia