Dirigent

Vacature nieuwe dirigent

Op 6 januari 2024 nemen we tijdens ons traditionele nieuwjaarsconcert na 10 jaar afscheid van onze dirigent. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een nieuwe dirigent.

O.B.K.-Zeist is een vereniging die een traditie heeft om een breed muziekrepertoire te spelen. Onze ambitie is om op hoog niveau muziek te maken. Onze concerten zijn gevarieerd qua programmering, opzet, thema en locatie. Om de 5 jaar gaan we op concours. Ons orkest bestaat uit ruim 65 leden uit Zeist en wijde omgeving. Naast het maken van muziek vinden onze leden het sociale aspect, de ontmoetingen met vrienden en de gezelligheid belangrijk. Leden zijn betrokken bij de vereniging en op diverse manieren actief.

De dirigent die we zoeken beschikt over relevante ervaring, heeft een afgeronde opleiding HaFaBra-directie of een gelijkwaardig niveau, en heeft de vaardigheden om ons te inspireren en te motiveren. We vinden het daarbij belangrijk dat de repetities een positief en opbouwend karakter hebben.

Naast het leiden van de repetities ben je artistiek eindverantwoordelijk. Je bepaalt samen met de concertcommissie en bestuur de concertplanning en het repertoire. Je hebt een actieve rol bij het zoeken naar solisten en samenwerking met andere disciplines. Je hebt affiniteit en ervaring met verschillende muziekstijlen.

Ben je enthousiast om samen te werken met ons orkest?
Stuur ons uiterlijk 20 oktober 2023 je cv met je motivatie naar: obkzoektdirigent@gmail.com

Voor meer informatie over ons orkest zie website kijk op deze website.
Voor vragen over de vacature/procedure stuur een mail met je telefoonnummer en tijdstip waarop je te bereiken bent naar obkzoektdirigent@gmail.com

Dirigent Arnold Span

Sinds oktober 2013 heeft Arnold de muzikale leiding van O.B.K. in handen. Hij vindt het mooi dat hij het orkest van één van zijn voormalige leermeesters, Gert Buitenhuis (Eredirigent O.B.K.), heeft mogen overnemen.

Arnold Span werd geboren op 24 april 1962 te Almelo. Hij was van jongs af aan in de ban van de muziek. Op zesjarige leeftijd begon hij met pianospelen en de eerste klarinetlessen kreeg hij van zijn vader die ook dirigent was. Na de middelbare school ging hij studeren aan het Twents Conservatorium te Enschede. Hij studeerde klarinet bij Poliet Vleeschouwer en directie bij Sef Pijpers en Gert Buitenhuis.
Vanaf december 2008 t/m februari 2013 was Arnold chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, waar hij in 1987 als klarinettist was begonnen.
Sinds maart 2013 bekleedt hij de functie van Stafdirigent Militaire Muziek van de Nederlandse Krijgsmacht. In deze functie is hij muzikaal eindverantwoordelijk voor alle militaire beroepsorkesten.

Tot 2011 was Arnold als docent werkzaam aan het ArtEZ-Conservatorium te Zwolle. Hij doceerde er het vak orkestscholing voor studenten HaFa-directie en hij verzorgde de stagebegeleiding. Arnold is ook regelmatig jurylid bij concoursen en festivals en was als producer betrokken bij diverse CD-producties.

1999-2024 © O.B.K. Zeist | design: Manschot Grafimedia