Dirigent Ghislain Belfroid

Ghislain dirigeerde meerdere beroepsorkesten en ensembles in binnen- en buitenland waaronder het Sofia Festival Orchestra, Het Nederlands Symfonie Orkest, het Residentie Orkest, het Metropole Orkest, KMKJWF-kapel, Marinierskapel, Danube Symphony, Nieuw Trombone Collectief en het Promenade Orkest. 

Masterclasses en lessen volgde hij bij Bernhard Haitink, Jaap van Zweden, Ed Spanjaard, Jacques van Steen, Jorma Panula etc. Hij won hierbij diverse prijzen.

Als pleitbezorger van nieuwe blaasmuziek dirigeerde hij de wereld première van “‘Virtual Visions’ van de Nederlandse componist Hans Kox. Daarnaast heeft hij de 2epremière van de 3e symfonie van Johan de Meij uitgevoerd, en van dezelfde componist de 4e symfonie.

Ghislain zoekt vaak de verbinding tussen muziek en diverse andere (kunst-)disciplines. Ook vind hij het belangrijk om jong talent de kans te geven zich (als solist) te kunnen ontplooien. 

“Mensen het beste van zichzelf te laten geven en zo je publiek raken, dat vind ik belangrijk.”

Vanaf 1999 was hij als klarinettist verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke marine. Deze functie heeft hij eind 2013 opgegeven om in 2017 weer terug te keren. Tussen 2020 en 2024 is hij hier werkzaam geweest als 2e dirigent en plaatsvervangend Kapelmeester.

Op dit moment dirigeert Ghislain naast O.B.K. nog het Rijnlands Symfonie Orkest.

1999-2024 © O.B.K. Zeist | design: Manschot Grafimedia