dirigent Arnold Span

Sinds oktober 2013 heeft Arnold de muzikale leiding van O.B.K. in handen. Hij vindt het mooi dat hij het orkest van één van zijn voormalige leermeesters, Gert Buitenhuis (Eredirigent O.B.K.), heeft mogen overnemen.

Arnold Span werd geboren op 24 april 1962 te Almelo. Hij was van jongs af aan in de ban van de muziek. Op zesjarige leeftijd begon hij met pianospelen en de eerste klarinetlessen kreeg hij van zijn vader die ook dirigent was. Na de middelbare school ging hij studeren aan het Twents Conservatorium te Enschede. Hij studeerde klarinet bij Poliet Vleeschouwer en directie bij Sef Pijpers en Gert Buitenhuis.
Vanaf december 2008 t/m februari 2013 was Arnold chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, waar hij in 1987 als klarinettist was begonnen.
Sinds maart 2013 bekleedt hij de functie van Stafdirigent Militaire Muziek van de Nederlandse Krijgsmacht. In deze functie is hij muzikaal eindverantwoordelijk voor alle militaire beroepsorkesten.

Tot 2011 was Arnold als docent werkzaam aan het ArtEZ-Conservatorium te Zwolle. Hij doceerde er het vak orkestscholing voor studenten HaFa-directie en hij verzorgde de stagebegeleiding. Arnold is ook regelmatig jurylid bij concoursen en festivals en was als producer betrokken bij diverse CD-producties.

1999-2023 © O.B.K. Zeist | design: Manschot Grafimedia